Як вибирати постільну білизну

На що потрібно звернути увагу під час вибору постільної білизни? Адже важливим є не лише матеріал, а й багато інших факторів. Про те, як вибирати правильний матеріал постелі, ми розповідали раніше, а зараз розповімо про загальні правила вибору якісної та красивої постільної білизни.
Перше правило – це натуральність. Натуральним повинен бути матеріал, з якого пошито ліжко. Нагадаємо, що натуральні дизайнерські тканини – це льон, бамбук і бавовна різних плетен, а також їх суміші у різних пропорціях. Зверніть увагу на запах тканини – він має бути не хімозним, не різким, а приємним. І ніякого запаху вогкості чи плісняви! Це означатиме, що комплекти постільної білизни неправильно зберігали на складі і вже завелися бактерії.
Друге – це колір та малюнок. Саме від кольору ліжка часто залежить настрій, з яким ми засинаємо та прокидаємося. Погодьтеся, що кожен хоче прокидатися бадьорим, що відпочив і з гарним настроєм на продуктивний день. Так ось, найкраще для цього підходять не яскраві кольори, які, начебто, повинні віддавати свою енергію, а навпаки – спокійні відтінки. Пастельні відтінки заспокоюють розум, а яскраві – наприклад червоний – психологічно впливають на людину, пригнічують, роблять агресивною, а людина цього навіть не помічає. Як це відбувається: прокинувся і не замислюєшся про свій настрій, коли прокинувся, просто не звертаєш уваги. А колір підсвідомо впливає на людину. І якщо постелити в ліжко яскраву білизну або з строкатим, великим малюнком – то з ранку людина прокидається вже «заведеною», і уявний приплив енергії вже до середини дня виливається в стрес для нервової системи.

Засновниця Home me Саша Дергоусова: «Різниця відчувається тоді, коли людина прокидається у класному однотонному ліжку. У яку він із задоволенням лягає і кайфує від того, що ліг у приємне на дотик ліжко, а вранці прокинувся – і хочеться повалятися, помріяти, обійняти близьку людину».
Третє правило – це правильно вибраний розмір простирадла та підковдра. Розмір потрібно вибирати так, щоб простирадло могло заправлятися під матрац, або вшивати в простирадло гумку. Для чого? Щоб вона не збиралася в ногах під час сну та не заважала, щоб не утворювалися складки та не тиснули на хребет. Саме тому бренд постільної білизни Home me пропонує збільшені розміри простирадла 260*280 см, які підійдуть будь-якому матрацу, навіть дуже високому до 40 см заввишки, а також можливість вшити гумку і надійно закріпити простирадло.
Четвертою справою – перевірте зносостійкість матеріалу. Вона залежить від щільності переплетення та товщини ниток, з яких зіткана тканина. Детально вивчити зносостійкість можна лише у лабораторних умовах, а й у магазині можна оцінити міцність матеріалу. Для цього – спробуйте підчепити нігтем і розсунути нитки у плетінні. Якщо це зробити практично неможливо - плетіння щільне, і за рахунок великої кількості ниток на квадратний сантиметр простирадл або підковдра прослужать довше, довгий час зберігатимуть свою фактуру і не витончуватимуться. І навпаки – якщо нитки легко розсуваються, тканина нещільна, і швидко стоншується від прання.
Засновниця Home me Саша Дергоусова: «Бавовняні тканини мають дуже високий ступінь зносостійкості. Найщільніше з плетінь бавовни – перкаль – складається з дуже тонких ниток, щільно переплетених між собою, і не стоншується навіть після сотень прань».

І останнє п'яте, на що варто звернути увагу при виборі постільної білизни, це упаковка. Вона має бути цільною та охайною. Порушення упаковки постільного комплекту говорить про неправильне зберігання на складі, а це могло вплинути на тканину. Натуральні тканини дуже чутливі до умов зберігання, і сумлінний виробник ніколи не дозволить комплектам своєї постільної білизни перебувати без упаковки або зберігатися за неправильних умов.

Консультанти Home me із задоволенням розкажуть про постільну білизну та дадуть відповіді на всі ваші запитання за телефоном +38 096 984 20 84.
Error get alias